Pompoensalade

Heerlijk tussendoor op een zonnige dag
pinit

Salade-repas citrouille

Difficulty: Beginner Prep Time 10 min Total Time 10 minuten
Servings: 4

Description

Pompoen kun je rauw eten!

Pompoen is rauw te eten. Met een fijne dressing is dat een lust voor de tong. Vooral in de herfst - het pomoenenseizoen

STEVIA

De bekendste soort is Stevia rebaudiana (ook wel Honingkruid genoemd), bekend vanwege de zoetstoffen die uit de plant gewonnen worden. Stevia is 300 keer zoeter dan suiker en bevat geen calorieën. Het is daarom bij uitstek geschikt als zoetstof. Stevia smaakt niet alleen lekker, het ziet er ook als versiering van een bord zeer fraai uit.

Stevia
Stevia
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Instructies

  1. BEREIDING

    • Snij de sla in reepjes (chifonnade)
    • Snij de de pompoen, de komkommer, de appel en de tomaat in dunne reepjes min of meer en batonnet). Probeer de komkommer zo te snijden dat op ieder stukje een groen kapje van de schil zit. Dat lukt als u de komkommer eerst overlangs in 8 parten snijdt en daarna overdwars in reepjes. Met de appels kunt u hetzelfde doen: eerst het klokhuis eruit, dan in 16 partjes, dan in reepjes.
    • Hak de walnoten en de dadels grof
    • Maak een dressing van de olie en de azijn en maak daar de salade mee aan
    • Garneer af met een paar blaadjes stevia. Deze zoete blaadjes passen perfect. Klaar!
  2. WIJNTIP

    Een Gewürztraminer uit de Elzas of een Sauternes, ijskoud.

    wijntip witte wijn
Keywords: salade, noix, huile de noix, stevia, zoetstof

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?