Andalusische stoofschotel met varkensnek en spek

Lekkere stoofpot uit Sevilla
pinit

Andalusische stoofschotel met varkensnek en spek

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 10 min Cook Time 75 min Total Time 1 uur 25 minuten
Servings: 4

Description

De cerdo Ibérico...veel bezongen en terecht. Een sterk staaltje Moeder Natuur, vol smaak en een stevige bite. 

Ingrediënten

Voor 6-8 porties:

Keukengerei

Instructies

  1. Bereiding:
    • Aardappelen schoonmaken
    • De olie verhitten in een cocotte
    • De varkensnek snel bruinen aan alle zijden
    • Op smaak brengen met peper en zout
    • Nu de paprika, de tomatenpuree en de aardappelen erbij doen
    • Daarna de olijven en de spekjes
    • Nu een glas water en de port erbij
    • Aan de kook brengen
    • Deksel op de pan, en 75 minuten garen op laag vuur. Klaar!
  2. Wijntip:

    Voor de wijn is dit een makkelijke: Er kan in principe van alles bij, van een witte Pinot Gris uit de Elzas tot een Vin de pays d’Oc uit de Languedoc Rousillon, en van een Béarn uit het Zuid-Westen van Frankrijk tot een Gigondas uit de Rhônevallei. Ook een mooie Italiaanse landwijn doet het prima bij dit gerecht. En als we de Andalusiërs de eer willen laten, kiezen we voor een mooie Fino uit Jerez de la Frontera. IJskoud.

    wijntip witte wijn
Keywords: varkensnek, estremadura, pata negra, iberico

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?