Perzische stoofschotel van lam met rabarber
Agneau mijoté à la rhubarbe
Agneau mijoté à la rhubarbe
Perzische stoofschotel van lam met rabarber
Instructies
-
Voorbereiding:
- Maak de olie en 30 gr. boter heet in een braadpan en stoof hierin op zacht vuur de gehakte ui gedurende 15 minuten
- Doe de knoflook erbij, schep een paar keer om en schep de ui en knoflook met een schuimspaan over in een kom
-
- Draai het vuur hoog en bak de helft van het lamsvlees bruin
- Schep uit de pan en houd apart
- Bak nu de tweede helft van het vlees
- Voeg de uien en de eerste helft van het vlees weer toe en doe de koriander erbij
- Schep een minuut lang om
-
- Voeg nu de bouillon toe (klik voor recept)
- Daai het vuur laag, doe een deksel half op de pan en stoof zachtjes, een uur lang
- Breng op smaak met peper en zout
-
- Smelt nu in een andere pan 30g van de boter, samen met de andere kruiden
- Stoof de kruiden 8 minuten en voeg het geheel bij het lam
- Stoof het mengsel nog 30 minuten, tot alles door en door zacht is
- Laat afkoelen en vries in, minstens 48 uur
-
Bereiding:
- Laat het vlees in de koelkast ontdooien (24 uur)
- Verwarm tot het kookpunt en snijd ondertussen de rabarber in stukken van 2,5 cm
- Laat de laatste 30 gr. boter smelten in een braadpan, doe de rabarber erin en stoof deze op middelmatig vuur ongeveer 4 minuten beetgaar
- Voeg de rabarber bij het stoofvlees, garneer af met wat muntblaadjes en serveer met gekookte witte rijst. Klaar!
-
Wijntip:
De wijn: Een frisse, jonge rode wijn, zoals een Beaujolais Villages, past het beste bij dit gerecht.