Perzische stoofschotel van lam met rabarber

Agneau mijoté à la rhubarbe
pinit

Agneau mijoté à la rhubarbe

Perzische stoofschotel van lam met rabarber

Prep Time 10 min Cook Time 1 uur Rest Time 48 uur Total Time 49 uren 10 minuten

Description

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Instructies

  1. Voorbereiding:

    • Maak de olie en 30 gr. boter heet in een braadpan en stoof hierin op zacht vuur de gehakte ui gedurende 15 minuten
    • Doe de knoflook erbij, schep een paar keer om en schep de ui en knoflook met een schuimspaan over in een kom
    • Draai het vuur hoog en bak de helft van het lamsvlees bruin
    • Schep uit de pan en houd apart
    • Bak nu de tweede helft van het vlees
    • Voeg de uien en de eerste helft van het vlees weer toe en doe de koriander erbij
    • Schep een minuut lang om
    • Voeg nu de bouillon toe (klik voor recept)
    • Daai het vuur laag, doe een deksel half op de pan en stoof zachtjes, een uur lang
    • Breng op smaak met peper en zout
    • Smelt nu in een andere pan 30g van de boter, samen met de andere kruiden
    • Stoof de kruiden 8 minuten en voeg het geheel bij het lam
    • Stoof het mengsel nog 30 minuten, tot alles door en door zacht is
    • Laat afkoelen en vries in, minstens 48 uur
  2. Bereiding:

    • Laat het vlees in de koelkast ontdooien (24 uur)
    • Verwarm tot het kookpunt en snijd ondertussen de rabarber in stukken van 2,5 cm
    • Laat de laatste 30 gr. boter smelten in een braadpan, doe de rabarber erin en stoof deze op middelmatig vuur ongeveer 4 minuten beetgaar
    • Voeg de rabarber bij het stoofvlees, garneer af met wat muntblaadjes en serveer met gekookte witte rijst. Klaar!
  3. Wijntip:
    De wijn: Een frisse, jonge rode wijn, zoals een Beaujolais Villages, past het beste bij dit gerecht.

    wijntip rode wijn
Keywords: rabarber, Iran, Perzisch

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?