Pasta cu’ capuliatu ri pumaruoru
Pasta met capuliato
Pasta cu’ capuliatu ri pumaruoru
Description
Een Siciliaanse klassieker
Capuliato is een saus voor op de pasta of op een bruschetta die wordt gemaakt van gedroogde tomaten (klik voor recept). Op Sicilië worden de tomaten sinds jaar en dag gedroogd in de zon om ze later te verwerken in allerlei heerlijke gerechten. De pasta die men kiest voor dit gerecht kan sterk verschillen. Spaghetti en penne rigate komen toch wel het meeste voor.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
En verder:
Pasta met kikkererwten
-
Zet een pan met zout water op voor de pasta en breng aan de kook.
-
- Kook de pasta beetgaar
- Giet af en houd wat “acqua della pasta” (kookvocht) achter
- Stort de pasta terug in de pan
-
Voeg zo’n 2-3 eetlepels capuliato (klik voor recept) per bord bij de pasta.
-
Voeg een paar lepels heet kookvocht toe. Heet water kan ook maar het voordeel van de “acqua della pasta” is dat het boordevol zetmeel zit en dus helpt bij het binden van de saus.
-
- Even door elkaar husselen op een laag vuurtje tot de capuliato romig wordt…
- …en meteen serveren. Klaar!
-
WIJNTIP
Stevige Siciliaan. Nero d’Avola bijvoorbeeld.
-
WIJNTIP
Een mooie fruitige witte wijn. Een Frascati bijvoorbeeld. Een rode kan ook, maar dan een lichte, zoals een (koude) Bardolino.