Aïgo Saou
Aïgo Saou
Ingrediënten
Keukengerei
Instructies
-
Knoflook
- Stukken vis op kamertemperatuur laten komen (chambreren)
- Knoflook erover uitpersen
-
Marineren
- Flinke scheut olijfolie toevoegen
- Minstens een uur marineren
-
Scheiden
Stukken vis verwijderen uit de marinade (goed laten uitlekken) en overdoen in een bakje
-
Bereiden
In de marinade de ui stoven (niet laten kleuren).
-
- Aardappels in blokjes, bouquet garni, zest van sinaasappel, sugo (of 125 gram tomatenvlees zonder pitjes en velletjes) en venkelstronk (variant: korianderblad) toevoegen
- Op smaak brengen met zout en peper
-
- Visfumet (klik voor recept) toevoegen
- Aan de kook brengen en in 10-15 minuten de aardappels op zacht vuur beetgaar koken
-
- Stukken vis toevoegen
- 6-8 minuten doorstoven op een laag pitje. Klaar!
-
Serveertip:
- De stukken vis met een schuimspaan uit de soep halen in warme borden leggen
- Soep over de vis gieten en afgarneren met gehakte peterselie
- Dien de soep op met in olijfolie gebakken croutons en een kommetje aïoli (klik voor recept).