Aïgo Saou

pinit
Difficulty: Gemiddeld Prep Time 10 min Cook Time 30 min Total Time 40 minuten
Servings: 4

Ingrediënten

Keukengerei

Instructies

  1. Knoflook
    • Stukken vis op kamertemperatuur laten komen (chambreren)
    • Knoflook erover uitpersen
  2. Marineren
    • Flinke scheut olijfolie toevoegen
    • Minstens een uur marineren
  3. Scheiden

    Stukken vis verwijderen uit de marinade (goed laten uitlekken) en overdoen in een bakje

  4. Bereiden

    In de marinade de ui stoven (niet laten kleuren).

    • Aardappels in blokjes, bouquet garni, zest van sinaasappel, sugo (of 125 gram tomatenvlees zonder pitjes en velletjes)  en venkelstronk (variant: korianderblad) toevoegen
    • Op smaak brengen met zout en peper
    • Visfumet (klik voor recept) toevoegen
    • Aan de kook brengen en in 10-15 minuten de aardappels op zacht vuur beetgaar koken
    • Stukken vis toevoegen
    • 6-8 minuten doorstoven op een laag pitje. Klaar!
  5. Serveertip:
    • De stukken vis met een schuimspaan uit de soep halen in warme borden leggen
    • Soep over de vis gieten en afgarneren met gehakte peterselie
    • Dien de soep op met in olijfolie gebakken croutons en een kommetje aïoli (klik voor recept).

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?