Masterclass kooktechniek: quenelles


Masterclass kooktechniek: quenelles
Description
Wat is een quenelle en hoe maak je ze?
In origine is een quenelle is een ovaal balletje gemaakt van gepureerd vlees, gevogelte of vis. De naam is verwant aan het Duitse Knödel, De ingrediënten voor de quenelles worden fijngemalen en gebonden met vet en eieren. Met twee lepels vormt men van dit mengsel de quenelles die daarna gepocheerd worden. Ze worden geserveerd als voorgerecht of dienen als garnituur in soepen en ragouts. De quenelle heeft, door de techniek waarmee ze wordt gemaakt, een uitgesproken herkenbare vorm. Daarom is later is de quenelle de naam geworden van alle ovaalvormig garnituur. Tegenwoordig kan een quenelle dus van ijs, slagroom, mousse, bavarois enz. enz. zijn.
Afb: Kastanjekroketjes met lardo al rosmarino
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Allerlei samenhangende "deegjes" kunt u vormen tot een quenelle
Keukengerei:
Keukengerei:
Instructies
-
WAARVAN?
Quenelles worden gemaakt van een samenhangend mengsel van ingrediënten, bijvoorbeeld bavarois, mousse, puree of deeg.
Pak met 2 lepels een beetje beslag en vorm er een bijna eivormig bolletje van door iedere keer van de ene naar de andere lepel te verspringen. Klaar!
-
-
-
-