Filetto d’agnello con peperonata e lardo di Colonnata

Lamsfilet met peperonata en lardo
pinit

Lamsfilet met peperonata en lardo

Filetto d’agnello con peperonata e lardo di Colonnata

Difficulty: Gevorderd Prep Time 20 min Cook Time 10 min Total Time 30 minuten
Servings: 4

Description

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Garnituur:

Keukengerei:

Instructies

  1. Voorbereiding:

    • Schil een aardappel per persoon
    • Kook deze en houd warm
    • Maak de spruitjes schoon, hou ze klein door de buitenste bladeren te verwijderen en kook ze beetgaar
  2. Bereiding van de lamsfilet:

    • Kruid het vlees naar smaak met peper en zout
    • Sauteer de filets in gloeiend hete geklaarde boter tot een kerntemperatuur van 55 graden
    • Haal ze uit de pan en laat ze even een paar minuten bijkomen (rijpen)
  3. Serveertip:

    • Leg bovenop de filet een flinterdun plakje lardo
    • Haal de aardappel en de spruitjes even door de gesmolten boter en serveer met de peperonata (klik voor recept)en een pluk basilicum. Klaar!
  4. Wijntip:
    Een niet te zware, fruitige rode wijn.

    wijntip rode wijn
Keywords: lam, agneau, peperoni

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?