Koude gemarineerde entrecôte met sesamoliedressing
Bœuf froid mariné au sésame
Bœuf froid mariné au sésame
Koude gemarineerde entrecôte met sesamoliedressing
Ingrediënten
Het vlees:
De marinade:
De dressing:
De garnituur:
Instructies
-
Voorbereiding:
- Grill de entrecote aan één stuk op de hete barbecue of op een hete grillplaat tot deze mooi “rare” is (kerntemperatuur 55° C )
- Breng op smaak met zout en peper
- Meng in een ruime bak de sesamolie, de balsamicoazijn, de palmsuiker, de knoflook en de bosuien en klop ze stevig door elkaar met een garde totdat de suiker opgelost is
- Leg het vlees erbij en sluit stevig af
- Zet de bak in de koelkast en marineer 12 uur. Draai het vlees af en toe om
- Maak een dressing van de johannesbroodsiroop, de olijfolie, de sesamolie en de ketjap
-
Bereiding:
- Laat het vlees goed uitlekken en trancheer het in dunne plakken
- Dresseer de plakken op een bord en giet iets van de rest van de marinade erover, eventueel door een zeef
- Maak de rucola en de taugé aan met de dressing en serveer deze erbij
-
Wijntip:
Een mooie witte wijn, zoals een Muscadet.