Turkse rodekoolsalade

Kirmizi lahana salatasi
pinit

Salade de chou rouge Turque

Turkse rodekoolsalade

Servings: 4

Description

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Voor de kool:

Voor de dressing:

Voor de garnituur:

Keukengerei

Instructies

    • Snijd de kool in vier gelijke delen. 
    • Verwijder de kern en gooi die weg.
    • Snijd de vier stukken daarna in flinterdunne reepjes, met de keukenmachine, met een vaardige hand of, als u die kunt bemachtigen, een o zo handige Russische “Shinkovka”.
    • Doe de gesneden kool in een kom.
    • Breng de azijn in een pan aan de kook en giet hem over de kool.
    • Laat dit een kwartier staan en giet dan het kokende water erover.
    • Laat de kool vervolgens uitlekken in een vergiet.
    • Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en giet deze over de kool.
    • Meng goed.
    • Laat afkoelen

    Strooi de feta in brokken over de salade heen en serveer.

    Shinkovka

    Op het platteland van de voormalige Sovjet-Unie nog veel voorkomend: Een soort hele grote houten komkommersnijder. In de vierkante bak past een hele kool. De kool wordt doormidden gesneden, in deze bak gelegd met de snijkant naar beneden, en vervolgens wordt de bak als een slede heen en weer bewogen over de messen. Zo ontstaat de basis voor “Kvashennaya kapusta”, de Oost-Europese variant van zuurkool, die, in tegenstelling tot de onze, zoet is van smaak en daarom rauw lekkerder dan gekookt. Op het platteland worden in de herfst, wanneer de kooloogst binnen is, witte kool op deze manier voor de winter geconserveerd in enorme houten wijnvaten.

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?