Irish Apple Tart met custardsaus
Authentiek lekker
Irish Apple Tart met custardsaus
6-8 personen
Keukengerei:
Instructies
-
- Beboter een springvorm van 20-22 cm
- Verwarm de oven tot 190 graden
-
Zeef de bloem, het bakpoeder, de gemalen nootmuskaat en de gemalen kruidnagel in een grote mengkom die ruimte biedt voor de appels straks.
-
Snij met twee messen de boter door het mengsel…
-
… tot het kleine korrels zijn
-
Voeg de suiker toe….
-
.. en vermeng goed
-
Schil de appels,
-
verwijder het klokhuis…
-
…en snij ze eerst in evenredige partjes van ongeveer een centimeter en vervolgens in drieën
-
Stort de stukjes in het bloemmengsel …
-
…en schep stevig door elkaar
-
Meng in een andere mengkom de eieren en de melk
-
Schep dit mengsel nu met een grote spatel door de bloemsamenstelling.
-
Niet te lang doorscheppen
-
Stort het geheel nu over in de springvorm…
-
Serveertip:
… en vlak de bovenkant af met de spatel
-
- Bestrooi met de losse suiker
- Bak 40-45 minuten. Het midden zou nu gaar moeten zijn en de buiten/bovenkant goudbruin
- Maak ondertussen de custardsaus. Klik voor recept. Klaar!