Frisse salade van rode biet
Lekker frisse salade die prima past allerlei hors d'œuvres
Salade betterave
Frisse salade van rode biet
Ingrediënten
Instructies
-
- Borstel de biet af en doe hem ongeschild in de pan
-
Kook hem beetgaar in zout water. De kooktijd is afhankelijk van de soort biet. Reken voor zomerbiet een kooktijd van 20 tot 30 minuten. Winterbiet : reken op 1-1,5 uur. Controleer met een vork of vleespen
-
Haal de gare biet uit de pan, laat hem afkoelen...
-
- ...en pel hem (kan met een dunschiller)
- Snij de biet in niet al te kleine stukjes. Het mooiste is "en batonnet" maar, zoals op de foto te zien is, hoeft het niet per se zo netjes
-
Maak de bietensalade aan met Aceto Balsamico di Modena (liefst een oude), een snufje zout en een paar druppels walnotenolie. Klaar!