Big Mac Buns

Zelf maken is toch altijd leuker?
pinit

Hamburgerbroodjes

Difficulty: Beginner Prep Time 3 uur Cook Time 30 min Rest Time 10 min Total Time 3 uren 40 minuten

Description

Zelf Big Mac Buns bakken

Zeg nou zelf: hamburgers zelf maken is natuurlijk pas écht leuk als je ook de broodjes (Big Mac Buns) zelf maakt.

Gezonder
Het is niet alleen leuk werk, het is ook een stuk gezonder. Een hamburgerbroodje zonder E-nummers, zonder al te veel zout en suiker en zonder “broodverbeteraars” van dubieuze origine… De droom van iedere bewuste consument en elke ouder.

Zelf bakken is moeilijk
Is dat nou moeilijk, zo’n broodje bakken? Welnee! Bij deze een leuk recept. .

Voor 18 muffins:

Voor het voordeeg:

Voor het deeg:

Voor de glans en de versiering:

Keukengerei:

Instructies

  1. VOORBEREIDING

    Om en mooi luchtig deeg te verkrijgen beginnen we met een zogeheten voordeeg (ook wel starter of zetsel).

    • Vermeng de ingrediënten goed en zet het mengsel weg op een aangenaam warme plaats (vensterbank bij de radiator bijvoorbeeld)

    • Na een minuut of 20 is het voordeeg klaar. Het moet dan goed aan het bubbelen zijn geslagen.

  2. Ondertussen beginnen we met het deeg zelf:

    • Stort de bloem in een kom
    • Voeg het zout toe
    • Roer goed door elkaar
    • Voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf mengen met een houten pollepel tot een egale, kleverige massa ontstaat
    • Voeg nu het voordeeg eraan toe
    • daarna de olijfolie
    • en blijf nu nog 5 minuten mengen tot het deeg zacht, egaal, meegaand en elastisch is. Hiervoor kunt u ook een keukenmachine gebruiken.
    • Maak van het verkregen deeg een bal en leg deze in een kom. Sluit de kom af met huishoudfolie.
  3. Laat de kom 1,5-2 uur staan op een warme plek. Het volume van het deeg neemt hierbij 2-3 keer toe. Neem het deeg uit de kom en leg het op een bestoven werkblad.

    • Verdeel het deeg in 8-10 gelijke delen
    • Draai er ballen van met de hand en
    • druk de ballen iets plat in de palm van de hand
    • Leg de voorgevormde deegballen op een bakblik, ingesmeerd met wat boter of bedekt met bakpapier of een siliconenmat (bakvel)
    • Bedek de broodjes met een vochtige doek en laat ze 30-60 minuten narijzen
    • Steek 15-20 minuten voor het einde van de rijstijd de oven aan op 230 ℃
  4. Maak een mengsel van de eidooier en de melk en bestrijk de broodjes. Bestrooi de broodjes met sesamzaad

  5. IN DE OVEN

    • Bak de broodjes 20-25 minuten op 230 ℃
    • Haal de broodjes uit de oven, leg ze op een rooster en laat ze 10-15 minuten afkoelen.
Keywords: hamburger, beefburger, veggieburger, baconburger, roll, bun, broodje, whopper

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?