Gestoofde kweepeer
Coigns coings braisés
Gestoofde kweepeer
Description
Heerlijk als garnituur
Kweeperen worden in ons land een beetje onderschat. Nederlanders met een migratieachtergrond gaan er beter mee om, daar kunnen we het een en ander van leren. U vindt ze daarom ook vaker in de Turkse winkel dan bij de supermarkt waar u Hollandse boodschappen doet. Kweeperen zijn zalig, als je weet wat je er mee kunt. Bijvoorbeeld als bijgerecht, lekker fris en zoet tegelijk. Heerlijk. U kunt gestoofde kweepeer zowel warm als koud eten.
Ingrediënten
Instructies
-
SCHILLEN EN SNIJDEN
- Schil de kweeperen, verwijder het harde binnenste gedeelte en snijd ze in partjes
- Snijd de partjes vervolgens in plakjes
-
KOKEN
- Zet de plakjes op in laag water en breng aan de kook
- Temper de warmtebron en hou tegen de kook aan
-
SUIKER
- Voeg per kweepeer een niet al te grote eetlepel suiker toe
- Sluit de pan af en laat gaarstoven in ongeveer 7 minuten. Klaar!