Gestoofde kalfswang ‘printanière’
Een Frans-Belgische slow-cookinglekkernij
Joues de veau braisées printanière
Gestoofde kalfswang ‘printanière’
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
VOORBEREIDING
Ontdoe de kalfswang van overtollig vet en onregelmatigheden. Draag er zorg voor dat u alle vliezen goed verwijdert.
-
BEREIDING
- Snij de groenten vrij grof
- Zet ze even aan met wat boter in een cocotte, tot ze beginnen te zweten (glaceren)
- Verwijder de groenten uit de pan en schroei de kalfswang op hoog vuur snel dicht
- Voeg de groenten weer toe
-
- Blus af (deglaceren) met de wijn en de kalfsfond (klik voor recept). Zorg dat de kalfswang net niet helemaal onder de vloeistof staat
- Voeg de kruiden toe
- Breng aan de kook
- Sluit de cocotte af met een deksel en zet op een zeer laag vuur, dat het geheel tegen de kook aanhoudt
- Laat stoven tot het vlees door en door gaar is (4-5 uur)
- Haal het vlees uit de pan
- Verwijder het bouquet garni
- Breng op smaak met peper en zout. Klaar!
-
SERVEERTIP
Serveer de gestoofde kalfswang met veel saus. Dat maakt het extra smeuïg. Serveer met aardappelpuree (klik voor recept).
-
WIJNTIP
Een mooi gerecht verdient een mooie wijn. Een stevige Barolo zou prima kunnen, net als een mooie Rioja. Helemaal in hun element zijn de betere Bourgognes, zoals een Vosne Romanée. Voor zoeter aangelegde mensen raden we een Amarone aan.