Caldarroste dal forno a legna

pinit

Gepofte kastanjes uit de houtoven – Marrons chauds (châtaignes grillées) du four à bois

Caldarroste dal forno a legna

Difficulty: Beginner Prep Time 10 min Cook Time 30 min Total Time 40 minuten

Description

In landen rond de Middellandse Zee een jaarlijks terugkomend festijn in de wintermaanden. Leuk om te doen, lekker en gezond. Echt iets om je kinderen mee te vermaken!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. INKERVEN

    Zoek mooi volle, verse kastanjes. Bij de betere groenteboer en bij de Turkse winkel in het seizoen volop te krijgen. Kerf met en aardappelschilmesje of een tourneermesje de bast in (zie afbeelding). Zo voorkomt u dat de kastanjes in de oven ontploffen (als popcorn).

  2. Zorg voor een houtoven op 200 graden.

  3. IN DE OVEN

    Leg de kastanjes in een ovenvaste schotel van (bijvoorbeeld) terracotta. 

    • Plaats de ovenschaal in de oven
    • Pof de kastanjes 30 minuten. Schud ze af en toe om. Klaar!

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?