Gepocheerde rogvleugel met kappertjesbes

pinit

Aile de raie au caprons

Gepocheerde rogvleugel met kappertjesbes

Difficulty: Gevorderd Prep Time 15 min Cook Time 10 min Total Time 25 minuten
Servings: 2

Description

Recept met een ster

We zien hem niet vaak bij de visboer en toch is de rog een zeer smakelijke vis. Mooie structuur, lekker vlees, vrij eenvoudig te bereiden. De Fransen zijn er gek op: in de betere restaurants staat “aile de raie” regelmatig op de kaart. De truc met rogvleugel is de cuisson: iets te lang in de pan en het vlees verliest vocht en valt uit elkaar. Dat is te allen tijde te vermijden. Ook op de barbecue heeft de rogvleugel zich sinds jaar en dag bewezen. Doen!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Vis en pocheervocht:

Saus:

Garnituur:

Keukengerei:

Instructies

  1. Voorbereiding:

    • Verwijder de huid en de harde delen op de huid van de rog
    • Snij, indien nodig, de rogvleugel in gelijke porties
    • Kruid met zout en peper
    • Snij de garnituur op maat

    Bereiding:
    Stoom de garnituur beetgaar in de magnetron of een stoompan. Kruid met zout en peper. Hou warm.

    • Doe de visfumet (klik voor recept), de wijn de gesnipperde sjalot en de kruiden in een pan en breng aan de kook
    • Leg de rogvleugels in de pan en houdt tegen de kook aan
    • Pocheer de vis 3-4 minuten per zijde
    • Haal de rogvleugel uit de pan en hou warm
    • Reduceer het pocheervocht tot een paar eetlepels vocht over zijn
    • Zeef het vocht en giet het over in een sauteuse
    • Voeg de room toe, vervolgens de kappertjesbessen en de strookjes rode paprika.
    • Laat inkoken tot een vrij dikke saus overblijft. Klaar!
  2. SERVEERTIP

    Maak een bedje van de garnituur, leg de rogvleugel erop en lepel wat saus over de vis. Bij dit gerecht is een salade van frisé met een lekkere ouderwetse vinaigrette (klik voor recept) erg op zijn plaats.

  3. WIJNTIP

    Een Soave. Zeer de moeite waard als extra smaakdimensie en ook nog eens zeer redelijk geprijsd

    wijntip witte wijn
Keywords: rog, vleugel, kappertjes

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?