BBQ-marinade Churrasco
Een simpele vleesmarinade voor de barbecue uit Argentinië
Argentijnse BBQ-marinade
BBQ-marinade Churrasco
Description
Marinades, wet rubs, injectievloeistoffen...er komt heel wat kijken bij barbecueën. We houden het hier simpel. Experimenteer en verzin uw eigen marinade. Dit is een receptje om een beginnetje te maken. Van hieraf wordt het een kwestie van proberen, volharden en testen.
Ingrediënten
+/- halve liter:
Keukengerei:
Instructies
-
Wel of geen zout?
- Gebruik wel of geen zout, dat kunt u ook later toevoegen bij het grillen. Van zout droogt vlees eerder uit op de grill dus velen kiezen ervoor het vlees pas op het allerlaatst te zouten
-
Alles in de vijzel
- Doe de knoflook, (eventueel) het zout, en de peperkorrels in een vijzel en plet tot een smeuïge massa
- Giet over in een kom en roer er de vruchtensappen, de oregano en de ui doorheen
-
Klop nu de de olijfolie erdoorheen tot een mooie emulsie ontstaat. Klaar!
-
Tip
Deze marinade is in de koelkast vrij lang houdbaar in een goed afgesloten glazen pot.