Grillen en marineren: runderlap

Gegrilde gemarineerde runderlappen met honing en rozemarijn
pinit

Gegrilde gemarineerde runderlappen met honing en rozemarijn

Grillen en marineren: runderlap

Prep Time 5 min Cook Time 8 min Rest Time 12 uur Total Time 12 uren 13 minuten
Servings: 4

Description

Runderlappen worden gesneden van staartstuk of bloemstuk: mager vlees met een mooie vleessmaak maar niet het meest malse deel van een rund... Meestal worden deze delen dan ook gebruikt als suddervlees. Als u dit vlees van tevoren marineert, kunt u er ook op de barbecue mee werken. Hier een recept:

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

3-4 minuten grillen per kant!

  1. Bereiding:

    • Doe de wijn, honing, mosterd, knoflook, rozemarijn en olie in een kom en vermeng het geheel
    • Doe de runderlappen in een diepvrieszak, giet de marinade erbij en sluit de zak hermetisch af
    • Leg hem minstens 12 uur in de koelkast
    • Verwarm de barbecue of grillplaat tot middelhoge temperatuur
    • Haal het vlees uit de marinade
    • Droog het af
    • Kruid het met peper & zout of uw eigen rub
    • 3-4 minuten grillen per kant, tot het vlees stevig is en rosé binnenin. Klaar!

    Serveertip:
    Serveer met zilvervliesrijst en spruitjes.

    Wijntip:
    Voor de wijn moet u uitgaan van een mooie ronde, diep smakende rode wijn. Niet al te zuur, om de smaak van de marinade tot zijn recht te laten komen

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?