Grillen en marineren: runderlap
Gegrilde gemarineerde runderlappen met honing en rozemarijn
Gegrilde gemarineerde runderlappen met honing en rozemarijn
Grillen en marineren: runderlap
Description
Runderlappen worden gesneden van staartstuk of bloemstuk: mager vlees met een mooie vleessmaak maar niet het meest malse deel van een rund... Meestal worden deze delen dan ook gebruikt als suddervlees. Als u dit vlees van tevoren marineert, kunt u er ook op de barbecue mee werken. Hier een recept:
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
3-4 minuten grillen per kant!
-
Bereiding:
- Doe de wijn, honing, mosterd, knoflook, rozemarijn en olie in een kom en vermeng het geheel
- Doe de runderlappen in een diepvrieszak, giet de marinade erbij en sluit de zak hermetisch af
- Leg hem minstens 12 uur in de koelkast
- Verwarm de barbecue of grillplaat tot middelhoge temperatuur
- Haal het vlees uit de marinade
- Droog het af
- Kruid het met peper & zout of uw eigen rub
- 3-4 minuten grillen per kant, tot het vlees stevig is en rosé binnenin. Klaar!
Serveertip:
Serveer met zilvervliesrijst en spruitjes.Wijntip:
Voor de wijn moet u uitgaan van een mooie ronde, diep smakende rode wijn. Niet al te zuur, om de smaak van de marinade tot zijn recht te laten komen