Ravioli fritti, ricotta e salame

Gefrituurde ravioli, gevuld met ricotta en salami
pinit

Gefrituurde ravioli, gevuld met ricotta en salami

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 15 min Cook Time 4 min Rest Time 30 min Total Time 49 minuten
Servings: 4

Description

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

Keukenbenodigheden

Instructies

  1. Ravioli is toch wel een van de basisrecepten uit de keuken van het Italiaanse schiereiland. Meestal zien we ze gekookt maar je kunt ze ook frituren. Hiervoor kiest men een wat hartigere vulling. Bijvoorbeeld deze.

  2. VOORBEREIDING

  3. Ontdoe de salami van het velletje en snij in grove stukken.

  4. Doe deze stukken in een hakmolen of foodprocessor...

  5. ...en maal zeer fijn.

  6. Voeg de ricotta toe en maak een samenhangend geheel.

  7. UITROLLEN

    • Bestrooi uw werkvlak met meel. Maak met een deegroller of pastamachientje zo dun mogelijke repen pasta
    • Leg op gelijke afstanden een propje vulling op het deeg. Ongeveer de grootte van een grote knikker is voldoende
    Pastamachientje
  8. VULLEN

    Maak de onderste deeglaag vochtig met water water (met een penseeltje)

  9. Vouw het deeg dubbel.

  10. BEDEKKEN

    Bestrooi met wat meel. Druk voorzichtig de lucht tussen de twee lagen uit. Het is belangrijk dat de twee lagen goed op elkaar plakken, anders wordt het bij het frituren van de gevulde pasta een rommeltje.

  11. SNIJDEN

    Vervolgens snijdt u met een pastawieltje de pasta in halve maantjes.

  12. BEREIDING

    • Frituur de pasta licht goudbruin in hete zonnebloemolie
    • Laat de ravioli uitlekken op keukenpapier
    • Laat ze iets afkoelen voordat u ze serveert – de vulling kan gloeien heet zijn terwijl de buitenkant al met de hand aan te pakken is. Klaar!
  13. Dit recept heeft een vegetarische variant. Vervang hiervoor de salami met Parmezaanse kaas of Grana Padano.

Keywords: ravioli, pasta ripiena, vulling, salumi

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?