Ravioli fritti, ricotta e salame
Gefrituurde ravioli, gevuld met ricotta en salami
Ravioli fritti, ricotta e salame
Ingrediënten
Keukenbenodigheden
Instructies
-
Ravioli is toch wel een van de basisrecepten uit de keuken van het Italiaanse schiereiland. Meestal zien we ze gekookt maar je kunt ze ook frituren. Hiervoor kiest men een wat hartigere vulling. Bijvoorbeeld deze.
-
VOORBEREIDING
- Maak een mooi pastadeeg zoals aangegeven in ons recept (klik kier)
- Laat rusten
-
Ontdoe de salami van het velletje en snij in grove stukken.
-
Doe deze stukken in een hakmolen of foodprocessor...
-
...en maal zeer fijn.
-
Voeg de ricotta toe en maak een samenhangend geheel.
-
UITROLLEN
- Bestrooi uw werkvlak met meel. Maak met een deegroller of pastamachientje zo dun mogelijke repen pasta
- Leg op gelijke afstanden een propje vulling op het deeg. Ongeveer de grootte van een grote knikker is voldoende
-
VULLEN
Maak de onderste deeglaag vochtig met water water (met een penseeltje)
-
Vouw het deeg dubbel.
-
BEDEKKEN
Bestrooi met wat meel. Druk voorzichtig de lucht tussen de twee lagen uit. Het is belangrijk dat de twee lagen goed op elkaar plakken, anders wordt het bij het frituren van de gevulde pasta een rommeltje.
-
SNIJDEN
Vervolgens snijdt u met een pastawieltje de pasta in halve maantjes.
-
BEREIDING
- Frituur de pasta licht goudbruin in hete zonnebloemolie
- Laat de ravioli uitlekken op keukenpapier
- Laat ze iets afkoelen voordat u ze serveert – de vulling kan gloeien heet zijn terwijl de buitenkant al met de hand aan te pakken is. Klaar!
-
Dit recept heeft een vegetarische variant. Vervang hiervoor de salami met Parmezaanse kaas of Grana Padano.