Gebrannte Mandeln
Gebrande amandelen zoals op de kerstmarkt (Gebrannte Mandeln)
Gebrannte Mandeln
Voor een zakje van 200g:
Ganzenborst en garnituur:
Keukengerei:
Instructies
-
Leg een vel bakpapier klaar. Een siliconen vel kan ook. Zorg voor een hittebestendige ondergrond
Doe het water, de suiker, vanillesuiker, de kaneel en het zout bij elkaar in een pan en verwarm het geheel op middelhoog tot hoog vuur
Laat de suiker oplossen, roer af en toe met een houten lepel en laat het water grotendeels verdampen
Voeg de amandelen toe en laat het geheel al roerende doorpruttelen. Hou vanaf nu de temperatuur in de gaten: te hoog betekent dat de suiker gaat verbranden en dat geeft een bittere smaak.
Wanneer het water helemaal is opgelost wordt de suiker weer korrelig. Daarna smelt de suiker weer en begint hij zich aan de amandelen te hechten. Laat de suiker vooral niet aanbranden!
Wanner de suiker zich mooi aan de amandelen heeft gehecht mag de pan van het vuur
Stort de amandelmassa uit op het bakpapier en verspreid de amandelen een beetje, opdat ze los van elkaar komen te liggen
Laat de amandelen helemaal afkoelen. Klaar!