Wildzwijnsfilet met gekonfijte sjalot

Gebraden wildzwijnsfilet met gekonfijte sjalotten en gestoofde rode kool en eekhoorntjesbrood
pinit

Filet de sanglier, confit d’échalotes

Wildzwijnsfilet met gekonfijte sjalot

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 25 min Cook Time 23 min Rest Time 12 uur Total Time 12 uren 48 minuten
Servings: 4

Description

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Instructies

  1. Voorbereiding:

    • Kruid de filet(s) met zout en peper
    • Maak de sjalotten schoon en snij ze overlangs in tweeën
    • Verwarm de oven voor op 180-200 graden
    • Als u met gedroogd eekhoorntjesbrood start, regenereer de paddestoelen dan in lauwe melk. Dit kan een aantal uren duren. Of, als u verse heeft weten te bemachtigen, deze dan in plakjes
    Eekhoorntjesbrood - Cèpe - Procino - Steinpilz
  2. Bereiding:

    • Laat in een gietijzeren braadpan een paar eetlepels olijfolie heet worden
    • Braad de filets op hoog vuur aan
    • Voeg de sjalotten toe, samen met de laurier en de tijm
    • Laat even sudderen
    • Giet een glas water in de pan en sluit onmiddellijk af met een deksel om de dampen vast te houden
    • Zet de braadpan in de oven en stoof gedurende 20 minuten gaar. Van tijd tot tijd water toevoegen indien nodig.
    • Ondertussen wast u de rode kool en snijdt u hem ragfijn
    • Laat een beetje olijfolie en een beetje boter heet worden in een hoge koekenpan of wok, en doe de kool erbij. Geen deksel op de pan doen en geen vocht toevoegen, om de mooie kleur van de kool niet te bederven en de kool iets krokant te houden
    • In 20-25 minuten gaar stoven op middelhoog vuur, regelmatig omscheppen. Tegen het einde van de kooktijd op smaak brengen met peper en zout.
    • De paddestoelen sauteren in een koekenpan met een beetje boter. Wacht tot het meeste vocht is verdampt
    • Haal de braadpan uit de oven
    • Haal de filets eruit en giet het overgebleven braadvocht in een kom
    • Voeg de paddestoelen daaraan toe
    • Serveer op een bedje met rode kool, en garneer af met de saus. Klaar!
  3. Serveertip:

    Puree van selderij, van schorseneren, aardappelen, en polenta van kastanje zijn alle vier erg lekker hierbij. Klik op de links voor meer informatie.

  4. Wijntip:

    Als wijn raden wij u een rondborstige, edele wijn aan. Uit de Bourgogne zou dat een Volnay, een Chambertin, of een Pommard kunnen zijn. Uit de Bordeaux past een Margaux erg goed. Wie liever geen persoonlijke lening af hoeft te sluiten voor de wijn verwijzen we naar een aantal uitstekende alternatieven: Een Chinon uit de Loirevallei, of een Corbières uit de Languedoc Roussillon. 

    wijntip rode wijn
Keywords: zwijn, wild, gibier

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?