Stoofpot van scampi’s

Een buiging naar de moqueca de camarão, maar dan op z'n Thais
pinit

Pot au feu aux scampis

Stoofpot van scampi’s

Difficulty: Beginner Prep Time 10 min Cook Time 10 min Total Time 20 minuten
Servings: 4

Description

Dit is geïnspireerd op de overheerlijke Braziliaanse moqueca de camarão. Voor de rode paprika kunt u het beste eigengemaakte gebruiken (klik hier voor het recept) maar uit blik mag ook. Kies dan voor niet al te zure. Er zijn verschillende kwaliteiten op de markt.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei

Instructies

  1. GROENTEN STOVEN

    • Hak de ui, knoflook en gember ragfijn
    • Zet de pan op met wat olie
    • Zet hierin de broccoli, de snijbonen en de taugé aan tot de taugé glazig wordt
    • Voeg de Thaise curry toe en laat even stoven (maar niet aanbranden!).
     

    AFBLUSSEN MET KOKOSMELK

    • Giet de kokosmelk erbij
    • Voeg nu de scampi’s en de paprika toe
    • Laat op een zacht vuurtje stoven tot de scampi’s gaar zijn
    • Dat duurt minder dan 10 minuten
     

    SERVEERTIP

    Serveer met zilvervliesrijst.

     

    WIJNTIP

    Een lichte witte fruitige wijn. Een Soave zou kunnen. Een ijskoud biertje kan natuurlijk ook.

Keywords: stoofpot, scampi

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?