Eendenfilet in bacon met knödel

Recept met een ster
pinit

Filet de canard, bacon et boulettes de pommes de terre

Eendenfilet in bacon met knödel

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 25 min Total Time 30 minuten
Servings: 4

Description

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Eendenborst:

Keukengerei:

Instructies

  1. Maak 4 Knödel volgens ons recept (klik op de link).

  2. Bereiding:

    • Kruid de eendenfilets met peper en zout
    • Bevestig de bacon met een tandenstoker aan de borst en braad deze rosé van binnen.
    • Leg aan de kant op een warme plaats.
    • De linzen in zout water bijtgaar koken, afgieten en in ijswater laten schrikken.
    • De spekblokjes en de gehakte sjalot in een koekenpan bakken.
    • Vet afgieten en de linzen erbij doen.
    • Afblussen met balsamico (deglaceren).
    • Nu de room erbij doen.
    • In laten koken tot de saus eruit gaat zien als een crème (reduceren).
  3. Serveertip: 

    • Linzen op de borden leggen.
    • Daar de eendenborst bovenop, tandenstoker verwijderen.
    • Daarnaast de knödel.
    • Afgarneren met een takje tijm. Klaar!

    Wijntip:
    Als wijn raden wij u een rondborstige, edele wijn aan. Uit de Bourgogne zou dat een Chambolle-Musigny, of een Aloxe-Corton kunnen zijn. Uit de Bordeaux een mooie Canon-Fronsac. Uit de Beaujolais misstaat ook een Chénas allerminst. Wilt u eens wat anders, probeer dan eens een Bandol uit de Provence.

    wijntip rode wijn
  4. Kook de zoete aardappel gaar in +/- 20 minuten in zout water.

  5. Droog de eendenborst met keukenpapier en snij haar in blokjes.

  6. Vergeet het laurierblaadje niet.

    • Kruid de blokjes eendenborst met uw favoriete kruidenmix of met peper en zout en leg ze op de velkant in een gloeiend hete koekenpan met dikke bodem, zonder vet. Het vet van de eend zelf komt nu los. Hiermee heeft u voldoende bakvet om uw eend af te werken.
    • Bak de blokjes 3-4 minuten en hutsel ze dan door elkaar.
    • Blijf op hoog vuur nog zo’n 3 minuten bakken.
  7. Sauteer ondertussen wat spekreepjes tot ze glazig worden

  8. Wanneer de zoete aardappel gaar is snijden we deze in grove blokjes.

    • Voeg de laurier en de mango toe aan het vlees en stoof het geheel onder voorzichtig omscheppen, een minuut of 2.
    • Voeg daarna de ketjap toe en schep nog eens goed door elkaar.
  9. Schep de spekreepjes door de blokjes zoete aardappel

  10. Serveertip:
    • Stort de zoete aardappel in een garneerring op het bord.
    • Serveer met wat tuinkruiden (selderij, tijm en lavendel passen hier uitstekend bij).
    Garneerringen
  11. Wijntip:

    Een mooie zoete witte (dessert)wijn, een Beaume de Venice bijvoorbeeld, of een Sauternes. Een mooi Hongaarse Tokay kan ook.

Keywords: tropisch, fruit, gevogelte

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?