Faisan à l’Alsacienne
Recept met een ster. Traditioneel Elzasser gerecht
Fazant met Elzasser Choucroute (zuurkool)
Faisan à l’Alsacienne
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding
- De zuurkool grondig spoelen in koud water
- De fazant kruiden met zout en peper
- Snipper de ui en snij de wortel in plakjes
Bereiding
- Braad de fazant rondom goudbruin in een cocotte of braadpan met 1 el ganzenvet
- Haal de fazant uit de pan
- Voeg een tweede el ganzenvet toe en braad daarin de plakjes spek met de gesnipperde ui en de plakjes wortel tot ze iets goudkleurig worden
- Blus af met de wijn (deglaceren)en roer de bakresten goed los met een houten lepel
- Voeg de rauwe zuurkool en de jeneverbessen toe en schep het geheel een paar keer goed om
- Giet de bouillon (klik hier voor het recept) er bovenop
- Snij de fazant in twee helften en leg deze, karkas naar beneden, op de zuurkool
- Sluit de pan af met een deksel en laat het geheel 1,5-2 uur op een laag pitje stoven
-
Serveertip:
Serveer de zuurkool en de fazant in een mooie schaal. Een gekookte aardappel past hier goed bij. -
Wijntip:
Een mooie Bourgogne. Fixin uit de Côte de Nuits is de gedoodverfde compagnon van dit gerecht. Een mooie Champagne kan ook, een Riesling natuurlijk ook, al past die beter bij de zuurkool zelf dan bij de Fazant.