Eendenborst met raapstelen
Recept met een ster
Eendenborst met raapstelen
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Snij de eendenborst op de huidkant in een ruitmotief in. Niet te diep.
-
- Kruid de andere zijde met uw favoriete kruidenmix of met zout en peper.
- Maak een stamppotje van raapstelen en aardappelen zoals aangegeven in dit recept: stamppot aardappelen en raapstelen.
- Zet een pan op een hoog vuur.
- Wanneer de pan gloeiend heet is leggen we de eendenborst erin, zonder toevoeging van vet.
- Braad de huidkant snel goudbruin, verlaag de hittebron en draai de filets om
-
- U heeft nu vet uit de huid, genoeg om in te braden.
- Braad de andere kant van de filets aan en laat ze verder doorgaren op een matig vuurtje, ongeveer 10 minuten. Kerntemperatuur 60-65° C.
- Haal de eend uit de pan en leg hem even aan de kant om te rusten (5 minuten).
- Giet ondertussen iets van het vet uit de pan, blus de rest af met rode wijn, voeg eventueel wat honing en tijm toe als u dat lekker vindt.
-
SERVEERTIP
Snijd de filets naar eigen smaak en fantasie, serveer met de stamppot, de saus en wat verse kruiden.
-
WIJNTIP
Een mooie rode Languedoc Roussillon, bijvoorbeeld een Costières de Nîmes of een Corbières