Eendenborst met raapstelen

Recept met een ster
pinit

Eendenborst met raapstelen

Difficulty: Gevorderd Prep Time 30 min Cook Time 15 min Rest Time 5 min Total Time 50 minuten
Servings: 4

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Snij de eendenborst op de huidkant in een ruitmotief in. Niet te diep.

    • Kruid de andere zijde met uw favoriete kruidenmix of met zout en peper.
    • Maak een stamppotje van raapstelen en aardappelen zoals aangegeven in dit recept: stamppot aardappelen en raapstelen.
    • Zet een pan op een hoog vuur.
    • Wanneer de pan gloeiend heet is leggen we de eendenborst erin, zonder toevoeging van vet.
    • Braad de huidkant snel goudbruin, verlaag de hittebron en draai de filets om
    • U heeft nu vet uit de huid, genoeg om in te braden.
    • Braad de andere kant van de filets aan en laat ze verder doorgaren op een matig vuurtje, ongeveer 10 minuten. Kerntemperatuur 60-65° C.
    • Haal de eend uit de pan en leg hem even aan de kant om te rusten (5 minuten).
    • Giet ondertussen iets van het vet uit de pan, blus de rest af met rode wijn, voeg eventueel wat honing en tijm toe als u dat lekker vindt.
  2. SERVEERTIP

    Snijd de filets naar eigen smaak en fantasie, serveer met de stamppot, de saus en wat verse kruiden.

  3. WIJNTIP

    Een mooie rode Languedoc Roussillon, bijvoorbeeld een Costières de Nîmes of een Corbières

    wijntip rode wijn
Keywords: stamppot, raapstelen, gevogelte

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?