Csipetke
Hongaarse pasta voor in de soep
Csipetke
Description
Als je goulash (klik voor recept) maakt, kun je niet zonder deze onregelmatige deegkussentjes. Ze zijn onlosmakelijk met goulash verbonden, net als met Hongaarse bonensoep (bab leves). De vorm van deze deegkussentjes verschilt in de hand van elke oma die ze maakt en, zoals zo vaak met volksgerechten, alleen de csipetke van je eigen oma zijn de lekkerste.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Per 100g:
Keukengerei:
Instructies
-
Bereiding:
- Meng bloem zout en ei en kneed 5 minuten tot een stevig deeg
- Laat rusten in een kom met een doek er overheen, minstens15 minuten
- Wrijf je handen in met bloem, pak het deeg en rol het uit, met de hand of een deegroller
- “Knijp” er nu stukjes vanaf van rond 1 cm
- Leg deze op een goed met bloem bestoven plaats
- Kook in water of soep. Ze zijn gaar wanneer ze boven komen drijven. Klaar!