Crème épaisse

Een basissaus uit de Franse keuken voor het binden van sauzen
pinit

Dikke créme

Crème épaisse

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 1 min Cook Time 10 min Rest Time 2 uur Total Time 2 uren 11 minuten

Description

Het woord heeft een aantal betekenissen. Letterlijk betekent het “dikke room”, en dat klopt in ieder geval al. Waarmee het precies wordt gemaakt – dat verschilt nog wel eens. Dat is vaker met zuivelproducten. Vaak wordt crème épaisse gemaakt met crème fraîche als uitgangspunt. Maar dat is nogal eens veel te zuur voor wat men ermee wil bereiken. Deze variant is de mildere soort – gemaakt van slagroom (crème liquide) en mascarpone.

Crème épaisse wordt in de Franse keuken vaak gebruikt voor het binden van sauzen. Het resultaat is verbluffend: lekker lobbig maar tegelijkertijd luchtig. Heerlijk.

Voor +/- 350ml

Keukengerei

Instructies

  1. Giet de room in een kom en sla er slagroom van.

  2. Mooi stevig, zonder klonters.

  3. Voeg de mascarpone toe.

  4. Klop nu op lage stand tot een glad geheel.

  5. Mooi lobbig en stevig, maar toch luchtig. Klaar!

Keywords: sauzen, binden

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?