Risotto zucchine zucca carota
Risotto met courgette, pompoen en winterpeen
Risotto zucchine zucca carota
Description
Ook als voor- of bijgerecht!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding
Maak een mooie brodo vegetale (groentebouillon) zoals aangegeven in ons aparte recept.
-
Snij met een dunschiller of een Japanse schaaf dunne plakken van de groenten.
-
- Snij daarvan brede linten
- Blancheer deze
-
Snij een brunoise van de rest van de groenten en leg de rijst klaar
-
Zet de brunoise aan met wat boter.
-
Voeg de rijst toe en schep goed door elkaar.
-
Deglaceer met de witte wijn.
-
- Leng het mengsel aan met wat brodo vegetale zodat het net onder komt te staan en breng zachtjes aan de kook.
- Wanneer de rijst bijna droogkookt, voegt u weer een beetje groentebouillon toe
- Blijven herhalen tot een mooie smeuïge risotto met beetgare rijst is ontstaan
-
- Roer als laatste de tweede helft van de boter door de risotto
- Breng op smaak met zout en peper
-
- Vlecht een matje van de groentelinten om een mooie ondergrond op het bord te maken (zie aanwijzingen)
- Laat er een klontje boter op smelten voor de glans
-
Serveertip:
- Leg daar de risotto op
- Geef wat vlokken Parmezaanse kaas bij deze heerlijke risotto
- Garneer af, eventueel, met een takje dille. Klaar!