Risotto pachino stufato legna

pinit

Risotto met in de houtoven gestoofde cherrytomaatjes

Risotto pachino stufato legna

Difficulty: Gemiddeld Cook Time 20 min Total Time 20 minuten
Servings: 4

Description

Ook als voor- of bijgerecht!

Ingrediënten

Keukengerei

Instructies

  1. Voorbereiding

    Maak een mooie brodo vegetale (groentebouillon) zoals aangegeven in ons aparte recept.

  2. Stoof een uurtje of twee wat snoep- of cherrytomaatjes in een beetje olijfolie (eventueel met een tentje knoflook) tot de tomaatjes mooi zacht zijn en de heerlijke rooksmaak van de oven hebben overgenomen.

    • Zet de tomaatjes en wat van de olie op in een pan
    • Voeg de rijst toe en schep een tijdje lang goed door elkaar
  3. Blus af met witte wijn (deglaceren).

  4. Leng het mengsel aan met wat brodo vegetale...

  5. Op een gegeven moment kunnen de velletjes van de tomaat uit de mix worden gevist. Is veel werk maar wel zo prettig in de mond, na de tijd.

    • Al roerende laat u het vocht verdampen. Niet te droog laten worden, altijd smeuïg houden, zoals een risotto hoort te zijn
    • Herhaal dit proces, voeg iedere keer opnieuw wat bouillon toe en laat weer verdampen
    • Blijf roeren en bouillon toevoegen tot de rijst “al dente” gaar is en de risotto mooi glad en glanzend is
    • Breng op smaak met zout en peper
  6. Serveertip:
    • Serveer zodra het klaar is in voorverwarmde borden, eventueel met een paar blaadjes basilicum
    • Buon appetito:)
  7. De rooksmaak van deze risotto vraagt om een ronde, rode wijn. Een Amarone zou goed kunnen, maar ook een Lacrima di Morro doet het goed.

    wijntip rode wijn
Keywords: rijst, risotto, winterpeen, bimi

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?