Risotto pachino stufato legna
Risotto met in de houtoven gestoofde cherrytomaatjes
Risotto pachino stufato legna
Description
Ook als voor- of bijgerecht!
Ingrediënten
Keukengerei
Instructies
-
Voorbereiding
Maak een mooie brodo vegetale (groentebouillon) zoals aangegeven in ons aparte recept.
-
Stoof een uurtje of twee wat snoep- of cherrytomaatjes in een beetje olijfolie (eventueel met een tentje knoflook) tot de tomaatjes mooi zacht zijn en de heerlijke rooksmaak van de oven hebben overgenomen.
-
- Zet de tomaatjes en wat van de olie op in een pan
- Voeg de rijst toe en schep een tijdje lang goed door elkaar
-
Blus af met witte wijn (deglaceren).
-
Leng het mengsel aan met wat brodo vegetale...
-
Op een gegeven moment kunnen de velletjes van de tomaat uit de mix worden gevist. Is veel werk maar wel zo prettig in de mond, na de tijd.
-
- Al roerende laat u het vocht verdampen. Niet te droog laten worden, altijd smeuïg houden, zoals een risotto hoort te zijn
- Herhaal dit proces, voeg iedere keer opnieuw wat bouillon toe en laat weer verdampen
- Blijf roeren en bouillon toevoegen tot de rijst “al dente” gaar is en de risotto mooi glad en glanzend is
- Breng op smaak met zout en peper
-
Serveertip:
- Serveer zodra het klaar is in voorverwarmde borden, eventueel met een paar blaadjes basilicum
- Buon appetito:)
-
De rooksmaak van deze risotto vraagt om een ronde, rode wijn. Een Amarone zou goed kunnen, maar ook een Lacrima di Morro doet het goed.