Pizza uit de houtoven
Pizza dal forno a legna
Pizza uit de houtoven
Description
Pizza fatta in casa
Heerlijk, een pizza van eigen hand. Moeilijk is het niet - wel een hoop werk. Probeer zelf combinaties van toppings uit of probeer de klassiekers eens:
- Margherita (tomaat, mozzarella, basilicum)
- Capricciosa of Quattro stagioni (tomaat, mozzarella, champignons, artisjokken, zwarte olijven, parmaham)
- Funghi (tomaat, mozzarella, champignons, peterselie)
- Marinara (tomaat, knoflook, oregano)
- Quattro formaggi (mozzarella, gorgonzola, fontina, parmezaan, basilicum)
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Per pizza heeft u nodig:
Keukengerei:
Instructies
-
Impasto
Maak pizzadeeg. We hebben drie varianten voor u (klik op de links):
- Milanees pizzadeeg (ook geschikt voor focaccia)
- Romeins pizzadeeg
- Napolitaans pizzadeeg
Stook de houtoven op tot 400 ℃
-
Stesura
- Bestuif de werkbank (liefst marmer)
- Maak (liefst met de hand) schijven van rond de 25 cm diameter.
-
Leg de pizza voordat u gaan bedekken met topping alvast op de pizzaschep als die groot geoeg is. Dat scheelt knoeien straks
-
Condimento
- Als u gaat voor "rode" pizza (op basis van tomatensaus, giet deze dan nu op de pizza
- Verdeel met de achterkant van een lepel in een spiraalbeweging vanuit het midden en aat een duidelijke rand vrij
-
De in blokjes gesneden mozzarella mag er nu bij.
-
Voeg eventuele andere ingrediënten toe.
-
Filo d'olio
Als laatste een flinke scheut olijfolie.
-
Plaats de pizza in het midden van de ovenvloer, net al te dicht bij open vuur, om aanbranden te voorkomen.
-
U zult zien dat de pizza in minder dan 2 minuten gaar is. Mocht ze toch aan één kant harder gaan dan aan de andere, draai de kant die dreigt te verbranden dan weg van de hittebron.