Penne alla crema di cipolle

Een lekker stevig en smeuïg pastagerecht
pinit

Penne met uien-tomatencrème

Penne alla crema di cipolle

Servings: 4

Description

Bij het maken van sugo gebruikt u een ui om de olie (helemaal in het begin van het proces) smaak te geven. Deze ui danst vervolgens de hele kooktijd door de suge en wordt - normaliter - uit de sugo gevist en weggegooid. Tenminste - dat zou je denken. Italianen zijn niet zo weggooierig met eten en ook voor deze ui is een tweede bestemming: crema di cipolla! 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Eerst sugo maken
    • Maak een sugo (hier het recept)
    • Hou 200 ml achter de hand samen met de uit de saus geviste ui
    • Pureer de ui in de saus met een staafmixer
    • Giet de saus over in een pannetje
    • Kook de penne "al dente" en giet ze af
    • Voeg ze toe aan de gepureerde saus
    • Schep een paar keer goed om op een middelhoog vuurtje.
  2. Ondertussen:
    • Snij flinterdunne plakken aubergine (1-2 mm)
    • Bak deze in olijfolie op zacht vuur. Niet krokant laten worden!
    • Laat uitlekken op keukenpapier
    • Leg de plakken aubergine op de (warme) borden
    • Daarop de pasta
    • Schaaf een paar flinke krullen parmezaan op de borden met een truffelschaaf of dunschiller. Klaar!

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?