Penne alla crema di cipolle
Een lekker stevig en smeuïg pastagerecht
Penne met uien-tomatencrème
Penne alla crema di cipolle
Description
Bij het maken van sugo gebruikt u een ui om de olie (helemaal in het begin van het proces) smaak te geven. Deze ui danst vervolgens de hele kooktijd door de suge en wordt - normaliter - uit de sugo gevist en weggegooid. Tenminste - dat zou je denken. Italianen zijn niet zo weggooierig met eten en ook voor deze ui is een tweede bestemming: crema di cipolla!
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Eerst sugo maken
- Maak een sugo (hier het recept)
- Hou 200 ml achter de hand samen met de uit de saus geviste ui
- Pureer de ui in de saus met een staafmixer
- Giet de saus over in een pannetje
-
- Kook de penne "al dente" en giet ze af
- Voeg ze toe aan de gepureerde saus
- Schep een paar keer goed om op een middelhoog vuurtje.
-
Ondertussen:
- Snij flinterdunne plakken aubergine (1-2 mm)
- Bak deze in olijfolie op zacht vuur. Niet krokant laten worden!
- Laat uitlekken op keukenpapier
-
- Leg de plakken aubergine op de (warme) borden
- Daarop de pasta
- Schaaf een paar flinke krullen parmezaan op de borden met een truffelschaaf of dunschiller. Klaar!