Pollo arrosto

In de oven geroosterde aardappelen op z'n Italiaans
pinit

Pollo arrosto

Difficulty: Beginner Prep Time 8 min Cook Time 20 min Total Time 28 minuten
Servings: 6

Description

Pollo arrosto con patate al forno

In een BEETJE Italiaanse familie zie je deze schotel toch wel een paar keer per jaar voorbij komen: het is vaak het lievelingsverjaardagsgerecht van de kinderen en een traditionele traktatie op feestdagen. Het is, zoals zoveel recepten in de Italiaanse keuken, heel makkelijk te maken, puur en specifiek van smaak, en vrij licht. U kunt hiervoor een hele kip gebruiken, of delen. 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

Keukenbenodigheden

Instructies

  1. VOORBEREIDING

    Wrijf de (stukken) kip af met keukenpapier, kruid ze met zout of met uw kruidenmengsel van voorkeur en wrijf ze daarna in met olijfolie. Schil de aardappelen en snijd ze in langwerpige, vrij grote partjes. Smeer een braadslee in met olijfolie. Verwarm uw oven voor op 180 ℃.

     

    Zie ook: patate al forno.

  2. BEREIDING

    Leg de kipstukken in de braadslee en de aardappelen daarnaast. Gooi de schoongemaakte knoflookteentjes erbij, samen met de takjes rozemarijn. Besprenkel met nog wat olijfolie en zet in de oven. Schep voorzichtig de aardappels om naarmate ze kleuren. Na 20 minuten is het tijd even te zien of uw gerecht klaar is. De aardappelen behoren dan goudkleurig te zijn en een knapperig korstje te hebben ontwikkeld. De kerntemperatuur van de kip moet rond de 63℃  liggen.

     

  3. SERVEERTIP

    Verwijder de knoflookteentjes voor u serveert.

  4. WIJNTIP

    Orvieto.

    wijntip witte wijn

Keywords: roosteren, aardappel, pollo, rozemarijn, oven, kip

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?