Brochette van kalkoenfilet op de grill

Makkelijk, snel en voordelig.
pinit

Brochette van kalkoenfilet op de grill

Difficulty: Beginner Prep Time 5 uur Cook Time 10 min Total Time 5 uren 10 minuten
Servings: 4

Ingrediënten

Keukengerei

Instructies

    • Start de barbecue op, een uur voordat u klaar bent met marineren
    • Week de bamboepennen voor (anders kunnen ze op de grill verbranden)
  1. Snij het vlees eerst in plakken…

  2. …en vervolgens in blokjes van 2,5cm.

  3. Rijg 3-4 blokjes aan een bamboespies die u van tevoren heeft geweekt in water. Herhaal dit proces tot het vlees op is.

  4. Voeg een scheutje olijfolie toe en leg wat takjes koriander op het vlees.

  5. Sluit af met folie en zet minstens 4 uur in de koelkast.

    • Leg de brochettes op de barbecue en rooster ze op matig vuur rondom bruin in +/- 3 minuten per zijde. Gebruik een kernthermometer om de juiste temperatuur te bereiken
    • Voeg nog een scheutje olie aan de overgebleven marinade toe en roer het geheel met een half doorgesneden bol verse knoflook door elkaar
  6. Gebruik deze knoflookolie voor het regelmatig insmeren van de kalkoenfilet tijdens het grillen.

  7. Breng de brochettes op smaak met zout en serveer. Klaar!

Keywords: kalkoen, borst, filet, saté, marinade

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?