Brochette van kalkoenfilet op de grill
Makkelijk, snel en voordelig.
Brochette van kalkoenfilet op de grill
Ingrediënten
Keukengerei
Instructies
-
- Start de barbecue op, een uur voordat u klaar bent met marineren
- Week de bamboepennen voor (anders kunnen ze op de grill verbranden)
-
Snij het vlees eerst in plakken…
-
…en vervolgens in blokjes van 2,5cm.
-
Rijg 3-4 blokjes aan een bamboespies die u van tevoren heeft geweekt in water. Herhaal dit proces tot het vlees op is.
-
- Maak een basismarinade voor de barbecue (klik op de link voor het recept)
- Leg de spiesen in een ovenschaal en giet de marinade er overheen.
-
Voeg een scheutje olijfolie toe en leg wat takjes koriander op het vlees.
-
Sluit af met folie en zet minstens 4 uur in de koelkast.
-
- Leg de brochettes op de barbecue en rooster ze op matig vuur rondom bruin in +/- 3 minuten per zijde. Gebruik een kernthermometer om de juiste temperatuur te bereiken
- Voeg nog een scheutje olie aan de overgebleven marinade toe en roer het geheel met een half doorgesneden bol verse knoflook door elkaar
-
Gebruik deze knoflookolie voor het regelmatig insmeren van de kalkoenfilet tijdens het grillen.
-
Breng de brochettes op smaak met zout en serveer. Klaar!