Masterclass: ganache van witte chocolade
Ganache au chocolat blanc
Masterclass: ganache van witte chocolade
Description
Ganache. Een heerlijke vulling bestaande uit room en chocolade. Wordt veelvuldig gebruikt in de patisserie en door chocolatiers. Deze keer: ganache van witte chocolade.
Ingrediënten
Keukengerei:
Ganache au chocolat blanc
-
Als u chocoladedruppels gebruikt kunt u meteen aan de slag. Heeft u een blok chocolade, breek deze dan in stukjes.
-
- Zet de room op het vuur en verwarm tot het kookpunt.
- Haal van het vuur, voeg de chocolade toe en laat 3 minuten staan. De hoeveelheid chocolade bepaalt de vloeibaarheid van de ganache na koelen. 1,2:1 chocolade:room levert een vloeibare ganache op, 2,5:1 een vrij stevige.
-
Roer de laatste nog niet gesmolten stukjes door de ganache.
-
Uw ganache is klaar. In warme staat kan hij meteen worden verwerkt als hij ergens in of opgegoten moet worden. Als hij eerst moet opstijven (bijvoorbeeld voor het maken van truffels) laat u hem eerst afkoelen in de koelkasten en vervolgens, als hij mooi opgesteven is, brengt u hem eventueel weer op kamertemperatuur voor verdere verwerking. Klaar!