Bresaola van gedroogde hertenham

Bresaola is een heerlijke gedroogde vleeswaar uit Noord-Italië. Vaak gebruikt als antipasto. In dit recept gebruiken we de traditionele serveerwijze ervan voor een andere heel lekkere vleeswaar: gedroogde hertenham.
pinit

Bresaola van gedroogde hertenham

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Total Time 5 minuten
Servings: 10

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

      • Zet de borden klaar.
      • Snij de hertenham flinterdun en drapeer een stuk of 8-10 plakjes op ieder bord, eventueel op een bedje van rucola of bestrooi de borden er losjes mee
      • Leg een paar pakjes citroen op de borden of druppel er wat citroensap op
      • Maak af met een scheut verse extra vergine olijfolie, het liefst ongefilterde
      • Garneer af met een takje verse dragon. Klaar!

      Serveertip:
      Bresaola is lekker met brood. Wild combineert goed met zoet, dus wij adviseren een iets zoetere broodsoort, zoals maisbrood of, nog beter, briochebrood.

  1. Wijntip:

    Een ijskoude Falanghina of Greco di tufo, en dan het liefst op een zonovergoten terrasje met uitzicht over de Baai van Napels en de Vesuvius, met, op de achtergrond, een opname van Pavarotti die luidkeels “Te voio bééééénn’ assai, ma tanto tanto béééééne ssai!“(*) inzet. De dag kan niet meer kapot.

    (*) Lucio Dalla: "Caruso"

    wijntip witte wijn
Keywords: punt d'anca, broodbeleg, vleeswaren, Lombardije, hertenham, wild

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?