Fiori di zucca

Zucchinibloemen, gefrituurd in de koekenpan
pinit

Courgette fleur à la poêle

Fiori di zucca

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 2 min Cook Time 5 min Total Time 7 minuten
Servings: 4

Description

Fiori di zucca, eigenlijk "pompoenbloemen", worden meestal gemaakt van de bloesem van de courgette. Het kan ook van de bloesem van pompoen. Het zijn heerlijke eetbare bloemen.

Courgettes met fiori di zucca

Er zijn verschillende recepten maar over het algemeen worden ze toch wel gefrituurd. Een van de meest voorkomende recepten is Fiori di zucca in pastella (alla Romana) - gevuld met mozzarella en ansjovisfilet en gefrituurd in een dun beslag. In dit recept hebben we het beslag en de vis weggelaten.

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructions

    • Ga op zoek naar mooi grote en vooral verse courgettebloemen
    • Snij de bloemen van de courgette af
    • Gebruik koemelkmozzarella, geen mozzarella di bufala - die laat de veel vocht los
    • Snij de mozzarella in de breedte op vingerdikte en in de lengte net iets korter dan de bloemen
    • Vul elke bloem met één zo'n staafje mozzarella (voorzichtig) en vouw bloemen weer dicht
    • Giet een flinke bodem goede olijfolie in een koekenpan en verhit deze tot ongeveer 150 graden, eventueel met een stukje knoflook erbij in.
    • Leg de bloemen er voorzichtig in en frituur ze rondom tot ze mooi kleuren en de mozzarella begint te smelten
    • Haal de gefrituurde bloemen uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier
    • Breng voor het serveren op smaak met een beetje zout. Klaar!

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?