Masterclass: verse worst en saucijzen bereiden

Nu barsten ze nooit meer open!
pinit

Kooktechniek

Masterclass: verse worst en saucijzen bereiden

Difficulty: Beginner

Description

Verse worst, verse saucijzen, ontbijtworstjes, ja zelfs braadworsten en dergelijke – even wellen, dat is het geheim. Hoe vaak gebeurt het wel niet dat de darm van uw worst open springt en de vulling van uw worst alle kanten opkruipt? Zorg ervoor, sowieso, dat de worst op kamertemoeratuur is! Maar nog beter is als u deze simpele stappen volgt. Hoe u de worst ook wil bereiden, in de pan of op de barbecue, deze tips komen altijd van pas.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei

Instructions

  1. WELLEN

    • Zet water op
    • Breng aan de kook
    • Doe het vuur onder de pan uit
    • Leg de worst in het water
    • Laat een minuut of 5 liggen
    • Haal de worst uit het water
    • Laat goed uitlekken
    • Verwarm boter of olie in een pan of maak uw barbecue aan
    • Braad de gewelde worst eerst aan de ene zijde…
  2. …en dan aan de andere, tot alles een mooi kleurtje heeft.

  3. Werkt u met een pan, doe dan nu een scheutje water bij het bakvocht en…

  4. ...sluit de pan af. Stoof verder tot de worst gaar is (minuut of 8) op een laag vuur.

  5. Op de barbecue kleurt u de worst eerst aan weerskanten en daarna legt u hem op een minder hete plaats van de grill, bedekt met wat aluminiumfolie.

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?